ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ- ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ;

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ- ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ;
September 30, 2015 stedi
In ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Συχνά τα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας αντιμετωπίζουν το πρώτο τους ραντεβού με τον ειδικό με άγχος και ανησυχία. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε κάτι τέτοιο. Σκεφτείτε μόνο ότι βρίσκεστε στο σωστό περιβάλλον για να αποκτήσετε επιτέλους μωρό. Είναι σημαντικό να ξέρετε πως θα είναι το πρώτο σας ραντεβού και να εξαλείψουμε κάθε ανησυχία.

Αρχικά το προσωπικό του ιατρείου θα κάνει επιβεβαίωση των στοιχείων σας και της ώρας του ραντεβού σας. Στη συνεχεία στον χώρο αναμονής θα σας δοθεί με διακριτικότητα ένα ερωτηματολόγιο σχετικό  με το πρόβλημα σας. Περά από τα προσωπικά σας στοιχειά θα συμπληρώσετε σημαντικές πληροφορίες για το γυναικολογικό και ιατρικό σας ιστορικό. Αυτή η διαδικασία βοήθα στο να μην ξεχαστεί κάποια σημαντική πληροφορία και να χαρτογραφήσει το πλαίσιο της συζήτησης που θα έχουμε. Όλες οι πληροφορίες με εμπιστευτικότητα θα μεταφερθούν σε ηλεκτρονική μορφή.

Στη συνεχεία θα καθίσουμε μαζί σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον γραφείου όπου θα έχετε όλο το χρόνο να μιλήσετε για το πρόβλημα που σας απασχολεί.  Θα εστιάσουμε τη συζήτηση μας στο  ιατρικό σας ιστορικό και στις προσπάθειες για εγκυμοσύνη που ήδη έχουν γίνει. θα αναλύσουμε κάθε προσπάθεια χωριστά, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας όλο τον ιατρικό σας φάκελο και αποτελέσματα εξετάσεων. θα σας εξηγήσω γενικότερα τα αίτια υπογονιμότητας πριν προσπαθήσω να εντοπίσω τον ιδιαίτερο παράγοντα υπογονιμότητας που υπάρχει. Τα τρία κυριότερα πεδία που θα μας απασχολήσουν είναι η ποιότητα του ωαρίου, η ποιότητα του σπέρματος και κατά πόσον εφικτή είναι η γονιμοποίηση. Αυτό περιλαμβάνει και την αξιολόγηση της λειτουργιάς των σαλπίγγων, την επάρκεια του περιβάλλοντος της μήτρας αλλά και τον αποκλεισμό άλλης παθολογίας της πυέλου όπως ενδομητρίωσης.

Στη συνεχεία θα πάμε στο χώρο του εξεταστηρίου. Το προσωπικό του ιατρείου θα σας βοηθήσει σε ότι χρειαστείτε. Θα κάνουμε ένα αναλυτικό υπερηχογράφημα για την αξιολόγηση του αναπαραγωγικού συστήματος. Με τη βοήθεια οθόνης που υπάρχει μπορείτε να βλέπετε τα ευρήματα και ταυτόχρονα θα σας εξηγώ. Επιπλέον εξετάσεις που μπορεί να χρειαστούν είναι να ελέγξουμε τη διαβατότητα του τράχηλου χρησιμοποιώντας έναν πολύ λεπτό αποστειρωμένο καθετήρα.  Ταυτόχρονα μπορούμε να ελέγξουμε την ακεραιότητα του εσωτερικού τοιχώματος της μήτρας (ενδομήτριο) για πιθανούς πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις βάζοντας μικρή ποσότητα φυσιολογικού όρου στην κοιλότητα της μήτρας (υδρο-υπερηχογράφημα).

Στη συνεχεία θα περάσουμε πάλι στο χώρο του γραφείου όπου θα συζητήσουμε τα ευρήματα της εξέτασης και θα σας προτείνω λύσεις προσαρμοσμένες στις δίκες σας ανάγκες. Συνήθως η διάρκεια του πρώτου ραντεβού είναι 2 ώρες. Στο τέλος της συνάντησης θα πάρετε γραπτό πόρισμα με τα ευρήματα της εξετάσεις και το προτεινόμενο πλάνο δράσης μαζί με τις φωτογραφίες του υπερήχου..